TECHNOLOGY

Η Microsoft προσθέτει το βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot στα Windows 11.

Η Microsoft, ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους παρόχους λογισμικού και υπηρεσιών, ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση ενός νέου βοηθού τεχνητής νοημοσύνης, γνωστού ως Copilot, στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Αυτή η καινοτομία αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και εργάζονται με τους υπολογιστές τους.

Ο Copilot είναι ένα εργαλείο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, και έχει αναπτυχθεί από τη Microsoft σε συνεργασία με την OpenAI. Ο στόχος του Copilot είναι να παρέχει προηγμένη υποστήριξη στους χρήστες κατά τη διάρκεια της δημιουργίας κώδικα, προσφέροντας έξυπνες προτάσεις και συμπληρωματικές λειτουργίες.

«Μόλις ανοίξει, η πλευρική μπάρα του Windows Copilot παραμένει σταθερή σε όλες τις εφαρμογές και τα παράθυρά σας, πάντα διαθέσιμη για να ενεργεί ως προσωπικός σας βοηθός», εξηγεί ο Panos Panay, επικεφαλής της Microsoft για τα Windows και το hardware της εταιρείας. «Κάνει κάθε χρήστη έναν power user, βοηθώντας σας να αναλάβετε δράση, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας και να συνδεθείτε απρόσκοπτα στις αγαπημένες σας εφαρμογές».

Ο Copilot ενσωματώνεται απευθείας στο περιβάλλον ανάπτυξης των Windows 11 και λειτουργεί ως συνεργάτης του προγραμματιστή. Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνικές της τεχνητής νοημοσύνης, ο Copilot μπορεί να αναγνωρίσει την πρόθεση του προγραμματιστή και να προτείνει αυτόματα κώδικα ή συναρτήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, ο Copilot μπορεί να προσφέρει εξηγήσεις και παραδείγματα για τον κώδικα που προτείνει, βοηθώντας έτσι τους προγραμματιστές να κατανοήσουν καλύτερα τον κώδικα που γράφουν.

Ο Copilot διαθέτει εντυπωσιακή λειτουργικότητα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να επιτελούν καθήκοντα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές της προγραμματιστικής κοινότητας και την τεχνητή νοημοσύνη που έχει αποκτήσει με την εκπαίδευση σε εκατομμύρια γραμμές κώδικα.

Η προσθήκη του Copilot στα Windows 11 σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα έχουν έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο στη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν πιο αποτελεσματικό και σωστό κώδικα, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάλυση και την αναζήτηση κατάλληλων τμημάτων κώδικα. Επιπλέον, ο Copilot μπορεί να βοηθήσει τους αρχάριους προγραμματιστές να μάθουν νέες γλώσσες προγραμματισμού, καθώς παρέχει προτάσεις και παραδείγματα κώδικα για διάφορες γλώσσες.

Η ενσωμάτωση του Copilot στα Windows 11 αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη εργαλείων που βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, και η προσθήκη του Copilot είναι μια ακόμα απόδειξη της δέσμευσής της για την καινοτομία και τη βελτίωση των υπηρεσιών της.

Ως επακόλουθο, οι χρήστες των Windows 11 μπορούν να περιμένουν ότι η διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού θα γίνει πιο γρήγορη, πιο αποδοτική και πιο απλή. Ο Copilot θα λειτουργήσει ως ένας συνεργάτης που παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν περισσότερο στη δημιουργία και τη λειτουργία του κώδικα τους, αντί να ασχολούνται με τεχνικές λεπτομέρειες ή την αναζήτηση για λύσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των λαθών και την αύξηση της ποιότητας του κώδικα.

Επιπλέον, η προσθήκη του Copilot στα Windows 11 αποτελεί ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο προσβάσιμου και φιλικού περιβάλλοντος για τους προγραμματιστές. Οι αρχάριοι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από τις προτάσεις κώδικα και τις εξηγήσεις που παρέχει ο Copilot, ενώ οι έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης και να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους.

Τέλος, η προσθήκη του Copilot στα Windows 11 αντικατοπτρίζει τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και την αυξημένη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινές δραστηριότητες. Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που βελτιώνουν τη ζωή των χρηστών της και αυξάνουν την παραγωγικότητά τους. Η ενσωμάτωση του Copilot στα Windows 11 ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες καινοτομίες και εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft είχε αφήνει να εννοηθεί ήδη από τη CES 2013 ότι θα ενσωματώσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα Windows , όταν και ο Panay ισχυρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο ότι “η τεχνητή νοημοσύνη θα επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο κάνετε τα πάντα στα Windows”. Πολλοί περίμεναν ότι η Microsoft θα περίμενε μέχρι την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, αλλά η εταιρεία δείχνει ότι θέλει να ενσωματώσει τις AI λειτουργίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο λειτουργικό της σύστημα.

Η Microsoft θα αρχίσει τη δοκιμαστική περίοδο του Windows Copilot τον Ιούνιο, προτού το διαθέσει ευρύτερα σε όλους τους χρήστες των Windows 11 αργότερα μέσα στη χρονιά.

 

 

Πώς σου φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Νέα Ελπίδα στην Οδοντιατρική: Φάρμακο κάνει να φυτρώνουν δόντια!

TechTV Greece

Νέο PS5 Slim ανακοίνωσε κι επίσημα η SONY

TechTV Greece

Η Tesla «ανακαλεί» σχεδόν 300 χιλ. μοντέλα

TechTV Greece