BUSINESS

O Elon Musk ανακοίνωσε τη νέα CEO του Twitter

Σε ένα tweet την Πέμπτη, ο Musk είπε ότι η νέα CEO της εταιρείας θα ξεκινήσει σε περίπου έξι εβδομάδες, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της.

Η Yaccarino, η οποία είναι πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών στην NBCUniversal Media, δεν σχολίασε το θέμα και ένας εκπρόσωπος της NBCUniversal είπε ότι βρισκόταν σε πρόβες για την παρουσίαση της εταιρείας στους διαφημιστές την επόμενη εβδομάδα.

Η Yaccarino εντάχθηκε στην NBCUniversal το 2011 μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Turner Broadcasting. Στην NBCUniversal, βοήθησε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας ροής Peacock που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και επέβλεψε ζωντανές εκδηλώσεις όπως το Super Bowl και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, ηγήθηκε συνεργασιών με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Snapchat, το YouTube και, φυσικά, το Twitter.

Η Yaccarino θα μπορούσε να βοηθήσει το Twitter να εξομαλύνει τις εντελώς προβληματικές σχέσεις του με πολλούς διαφημιστές. Τους μήνες μετά την ανάληψη του ελέγχου του Twitter από τον Musk, αναφορές έδειξαν ότι πολλοί από τους κορυφαίους διαφημιστές της εταιρείας είχαν προσωρινά σταματήσει να δαπανούν διαφημιστικό budget στην πλατφόρμα. Κάποιοι φέρονται να εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν δίπλα σε μηνύματα ρητορικής μίσους και με παραπληροφόρηση υπό τη χαλαρότερη προσέγγιση του Μασκ για το συντονισμό περιεχομένου.

Ο Musk αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο και η θητεία του ήταν τουλάχιστον χαοτική. Από την ταχεία απόλυση της προηγούμενης ηγετικής ομάδας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων μέχρι την προώθηση ενός σχεδίου για την εκκαθάριση ανενεργών λογαριασμών (συμπεριλαμβανομένων εκείνων των αποθανόντων), φαίνεται ότι δεν πέρασε σχεδόν ούτε μια μέρα τους τελευταίους επτά μήνες χωρίς να συμβεί κάτι γύρω από τον Elon Musk και το Twitter.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Musk δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας τους χρήστες αν θα έπρεπε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ή να φέρει κάποιον άλλον στη θέση αυτή. Μέτα από 17,5 εκατομμύρια ψήφους, η πλειοψηφία (57,5%) ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Musk. Ο Musk υποσχέθηκε να κάνει ακριβώς αυτό και να επικεντρωθεί στην τεχνική πλευρά του Twitter μόλις βρει κάποιον να αναλάβει. Πέντε μήνες αργότερα, φαίνεται ότι τήρησε τον λόγο του.

Λίγο αφότου ο Musk δήλωσε ότι αποχωρεί από την κορυφαία θέση του Twitter, η τιμή της μετοχής της Tesla ανέβηκε κατακόρυφα. Με την Tesla να μένει πίσω από τον στόχο της να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια οχήματα φέτος, παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών, υπάρχει το ενδεχόμενο η κυκλοφορία του Cybertruck να αναβληθεί και πάλι λόγω καθυστέρησης στην παραγωγή μπαταριών. Με αυτά τα δεδομένα, ο Musk ίσως χρειαστεί να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην εταιρεία αυτή, κάτι που αποτελεί άλλωστε και το μεγαλύτερο παράπονο των μετόχων της Tesla.

Πώς σου φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η Uber εξαγόρασε την εφαρμογή διανομής φαγητού “Postmates”

TechTV Greece

Norton και Avast συγχωνεύονται με τη συμφωνία να αγγίζει τα $8 δις

TechTV Greece

Μάχη Cosmote TV και Nova για το αθλητικό πρόγραμμα

TechTV Greece