BUSINESS

Google και Facebook απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν

Οι Google και Facebook απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να είναι εμβολιασμένοι κατά του νέου κορωνοϊού για να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα γραφεία που διατηρούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όποιος έρχεται να εργαστεί στις εγκαταστάσεις μας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε επιστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κοινοποίησε στο εσωτερικό της εταιρείας την Τετάρτη. «Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας υγιείς τους επόμενους μήνες» δήλωσε.

Η Google πρόκειται να προχωρήσει στην πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές όπου διατηρεί γραφεία τους επόμενους μήνες. Η υποχρεωτικότητα δεν θα ισχύει στην περίπτωση κάποιας περιοχής ή χώρας όπου τα εμβόλια δεν είναι ευρέως προσβάσιμα ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα υπάρξει και μία διαδικασία εξαίρεσης για υπαλλήλους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους «προστατευμένους» λόγους. Η Google δεν αναφέρθηκε στο ποσοστό των υπαλλήλων της που έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά ο Sundar Pichai επεσήμανε στην επιστολή του ότι «είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στην κοινότητά της Google σε περιοχές όπου τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα».

Στο ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Sundar Pichai έκανε επίσης γνωστό ότι η ημερομηνία επιστροφής στα γραφεία για τους 144.000 υπαλλήλους της εταιρείας θα αναβληθεί – ενδεχομένως και για να υπάρχει χρόνος να εμβολιαστούν όλοι οι υπάλληλοι της. Η εταιρεία ευελπιστεί να έχει τους εργαζόμενους υπό καθεστώς υβριδικής εργασίας (εναλλαγή τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας) στα γραφεία της μέχρι τις 18 Οκτωβρίου αντί για τον Σεπτέμβριο όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Google έρχεται λίγο μετά την απόφαση της Apple να αναβάλει και εκείνη την ημερομηνία επιστροφής στα κεντρικά γραφεία της εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείας λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δ. «Η αναβολή θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην εργασία μας προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη ευελιξία σε όσους την χρειάζονται» δήλωσε ο Sundar Pichai. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δεδομένα προσεκτικά και θα σας ενημερώσουμε τουλάχιστον 30 ημέρες πριν προχωρήσουμε το σχέδιο μας για την ολοκληρωτική επιστροφή μας στα γραφεία».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Google, ακολούθησε εκείνη του Facebook, με την εταιρεία να απαιτεί να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υπάλληλοι του πριν την επιστροφή τους στα γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

“Το πως θα εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες και κανονισμούς. Θα έχουμε μια διαδικασία για εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους λόγους και θα αξιολογούμε την προσέγγιση μας σε άλλες περιοχές καθώς εξελίσσεται η κατάσταση» δήλωσε η Lori Goler, Αντιπρόεδρος του τμήματος που σχετίζεται με θέματα του προσωπικού του Facebook. Το Facebook αναμένεται να «ανοίξει» τα γραφεία του τον Οκτώβριο ωστόσο κατόπιν σχετικής άδειας θα επιτρέψει σε υπαλλήλους του να εργάζονται υπό καθεστώς τηλεργασίας. Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg είχε δηλώσει παλαιότερα ότι εκτιμά ότι οι μισοί από τους 48.000 υπαλλήλους του Facebook θα εργάζονται από το σπίτι τα επόμενα χρόνια.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την λειτουργία των γραφείων τέτοιων τεχνολογικών κολοσσών θα μπορούσε να ωθήσει και άλλους εργοδότες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

To Twitter για παράδειγμα απαιτεί από τους εργαζομένους του πριν επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Η εταιρεία μάλιστα ήταν από τις τολμηρότερες στο θέμα της τηλεργασίας, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι της μπορούν να εργάζονται από το σπίτι μόνιμα εφόσον το επιλέξουν. «Δεν ζητούμε από όλους να επιστρέψουν (στα γραφεία)» είχε γράψει στο Twitter, ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Ned Segal. Αποδεικτικά του εμβολιασμού, πριν επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, ζητάει και η εταιρεία Salesforce από τους υπαλλήλους της.

Για την ώρα, κάποιες άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple και η Amazon, έχουν αρνηθεί να υποχρεώσουν τον εμβολιασμό στους υπαλλήλους τους. Η Microsoft, σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της, έκανε γνωστό ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για κάποιον εργαζόμενο για να προσέλθει στους χώρους εργασίας, ωστόσο ανώτεροι αξιωματούχοι της εταιρείας συνιστούν στους υπαλλήλους τους να κάνουν το εμβόλιο.

Πώς σου φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων στον διαγωνισμό Καινοτομίας της Εθνικής

TechTV Greece

Η Intel κατασκευάζει νέα εργοστάσια αξίας $20 δισεκατομμυρίων στην Αριζόνα των ΗΠΑ

TechTV Greece

Τα Netflix House Έρχονται στις ΗΠΑ το 2025: Όλες οι Λεπτομέρειες

TechTV Greece