TECHNOLOGY

Meta εναντίον Twitter: Η μάχη για την κυριαρχία στα social media

Αναμένεται να εκδηλωθεί ένας πόλεμος μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών καθώς η Meta, υπό την ηγεσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει μια νέα πλατφόρμα που θα ανταγωνιστεί το Twitter.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά από μια αναταραχή περιόδου για το Twitter, καθώς τον τελευταίο καιρό η εταιρεία ήταν υπό την διοίκηση του Έλον Μασκ και αντιμετώπισε αντιδράσεις από την Όπρα Ουίνφρεϊ και άλλα δημόσια πρόσωπα, οι οποίοι θεωρούν ότι χρειάζεται ένα κοινωνικό δίκτυο που θα λειτουργεί με περισσότερη λογική. Επίσης, η Meta επιδιώκει να έχει τον Δαλάι Λάμα ως χρήστη της.

Η νέα εφαρμογή, που φέρει την κωδική ονομασία Project93, θα λειτουργεί αυτόνομα και πιθανότατα θα ονομάζεται Threads, σύμφωνα με τον τεχνολογικό ιστότοπο «The Verge».

Ο επικεφαλής προϊόντων της Meta, Κρις Κοξ, δήλωσε ότι αυτή η εφαρμογή αποτελεί “απάντηση” του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram στο Twitter. Με αυτήν την εφαρμογή, η Meta αποδίδει έμφαση στη συναίνεση των δημιουργών περιεχομένου και των δημόσιων προσώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια πλατφόρμα που λειτουργεί με λογική και εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τον Κρις Κοξ, η Meta είναι σε διαδικασία συζητήσεων με την Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία έχει πάνω από 42 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, και με τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος έχει περίπου 19 εκατομμύρια, για να γίνουν πιθανοί χρήστες της νέας πλατφόρμας. Η ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ο στόχος είναι να γίνει η επίσημη κυκλοφορία της το συντομότερο δυνατόν.

Η εφαρμογή θα βασίζεται στο Instagram, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδέονται με το ίδιο όνομα και κωδικό πρόσβασης. Οι ακόλουθοι, το προφίλ του χρήστη και η επαλήθευση θα μεταφέρονται εύκολα στη νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον Κοξ, η εφαρμογή της Meta στοχεύει στην ασφάλεια, την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία, παρέχοντας στους δημιουργούς ένα σταθερό περιβάλλον για να αναπτύξουν το κοινό τους. Η δομή της εφαρμογής αναμένεται να μοιάζει με αυτήν του Twitter.

Η περίοδος της ηγεσίας του Έλον Μασκ στο Twitter ήταν ταραχώδης, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η βάση χρηστών της πλατφόρμας δεν μειώθηκε από τον Οκτώβριο που αγόρασε την επιχείρηση. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με αναφορές των New York Times, τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 59% την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου σε σχέση με την περσινή περίοδο. Ο Μασκ ανακοίνωσε επίσης ότι αποχωρεί από τη θέση του ηγέτη της εταιρείας και η Λίντα Γιακαρίνο αναλαμβάνει το ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου.

Συνοψίζοντας, η Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία Project93, ανταγωνιζόμενη το Twitter. Η εφαρμογή θα είναι αυτόνομη και θα βασίζεται στο Instagram, επικεντρώνοντας στην ασφάλεια και την ευκολία χρήσης. Η Meta συζητά με δημόσια πρόσωπα όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Δαλάι Λάμα για να τους πείσει να γίνουν δυνητικοί χρήστες της νέας πλατφόρμας. Ο επικεφαλής προϊόντων της Meta, Κρις Κοξ, δήλωσε ότι αυτή η εφαρμογή αποτελεί την απάντηση του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram στο Twitter, ενώ επισήμανε την προσοχή της εταιρείας στις ανάγκες των δημιουργών περιεχομένου και των δημόσιων προσώπων που αναζητούν μια πλατφόρμα που λειτουργεί με συνέπεια και εμπιστοσύνη.

Αυτή η πολεμική κίνηση από την Meta αναμένεται να προκαλέσει μια έντονη αντίδραση ανάμεσα στους τεχνολογικούς γίγαντες. Οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των εταιρειών και ο αγώνας για την κατάκτηση της αγοράς των κοινωνικών δικτύων θα ενισχυθούν περαιτέρω με την είσοδο της Meta σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, η ανταγωνιστική πίεση ενδέχεται να οδηγήσει σε καινοτομίες και βελτιώσεις στις υπάρχουσες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας στους χρήστες μια πληθώρα επιλογών και ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στον τομέα. Είναι πιθανό να δούμε νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά που θα προσελκύουν τους χρήστες και θα διευκολύνουν την επικοινωνία και την κοινωνική δικτύωση.

Με την ανακοίνωση της Meta για τη νέα πλατφόρμα Threads, ο τομέας των κοινωνικών δικτύων αναμένεται να εξελιχθεί και να αλλάξει δραματικά. Η έντονη ανταγωνιστική πίεση ανάμεσα στα τεχνολογικά μεγαθήρια ενισχύει την καινοτομία και την προσπάθεια για βελτιωμένες εμπειρίες χρήσης. Οι χρήστες αναμένεται να επωφεληθούν από την ανάπτυξη πλατφορμών που προσφέρουν ασφάλεια, ευκολία και αξιοπιστία, καθώς και μια σταθερή βάση για να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν κοινό και να αναπτύξουν το περιεχόμενό τους.

Το μέλλον των κοινωνικών δικτύων είναι υπό συνεχή εξέλιξη και η ανταγωνιστική μάχη μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών θα διαμορφώσει το τοπίο της κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς σου φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής ετοιμάζει το Netflix

TechTV Greece

YouTube: Δοκιμάζει τη δυνατότητα emoji reactions στα βίντεο

TechTV Greece

Τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε συνείδηση και συναισθήματα

TechTV Greece