Χωρίς κατηγορία

Η.Π.Α: Πρώτες δοκιμές δυνατοτήτων 5G δικτύου σε πραγματικές συνθήκες

Τα δίκτυα 5G κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, με τους πρώτους τυχερούς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις αστρονομικές ταχύτητες που αυτά προσφέρουν.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η περίπτωση του 5G δικτύου της Verizon το οποίο για την ώρα διατίθεται μόλις σε 2 πόλεις των Η.Π.Α και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές. Στο Σικάγο όπου είναι η μία από αυτές τις πόλεις, η ιστοσελίδα Techradar μπόρεσε να πραγματοποιήσει διάφορες δοκιμές χρησιμοποιώντας το Galaxy S10 5G, μια από τις πρώτες συσκευές που υποστηρίζουν σύνδεση στο ταχύτερο δίκτυο.  Σε μία από αυτές τις δοκιμές, η εφαρμογή Speedtest της OOKLA μέτρησε ταχύτητα download 1.385Gbps. Όπως σημειώνεται, οι περισσότερες δοκιμές «έπιασαν» ταχύτητες κοντά στο 1Gbps ενώ οι ανώτερες ταχύτητες έγιναν εφικτές με τη συσκευή πολύ κοντά στις κεραίες οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες σε στήλες φωτισμού.

5g.jpg.45b9e981be5bd6b1e9c224afe669a51f.jpg

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τόσο υψηλές ταχύτητες κάνουν το κατέβασμα περιεχομένου και ειδικότερα τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, εξαιρετικά γρήγορο. Πόσο γρήγορο;

  • Stranger Things (Ολόκληρη 1η σεζόν) σε 5G δίκτυο: 38.78 δευτερόλεπτα
  • Stranger Things (Ολόκληρη 1η σεζόν) σε 4G δίκτυο: 1 ώρα 16 λεπτά

Ακόμα, η ομάδα του Techradar μπόρεσε να κατεβάσει με το Galaxy S10 5G το Fortnite σε 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, το Ashpalt 9: Legends σε 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, με ταχύτητες περίπου στο 1Gbps. Στο κατέβασμα, σημαντικό ρόλο παίζει αν ο κατασκευαστής της εφαρμογής έχει βελτιστοποιήσει το αρχείο για γρήγορο κατέβασμα.

Techradar

Πώς σου φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Metaverse: Meta, Microsoft και Epic Games ενώνουν τις δυνάμεις τους

TechTV Greece