BUSINESS

Η Google επενδύει 2,1 δισ. δολάρια για νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη

Η Google ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ένα τεράστιο κτήριο γραφείων( 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα) στο Μανχάταν στην πλατεία Hudson έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια συμφωνία που αντικατοπτρίζει το αναπτυσσόμενο αποτύπωμα της Τεχνολογίας στην πόλη της Νέας Υόρκης, παρόλο που η εταιρεία συνεχίζει να υιοθετεί και την εξ αποστάσεως εργασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Google προχώρησε στην αγορά του πρώην τερματικού σταθμού τρένων St. John’s από την Oxford Properties.

Η συμφωνία για το νέο κτήριο αποτελεί την πιο ακριβή πώληση κτηρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας – και μία από τις ακριβότερες στην ιστορία των ΗΠΑ – κίνηση που, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, μεταδίδει σημαντικά μηνύματα αισιοδοξίας στο χώρο του real estate που πλήττεται από την πανδημία.

Η Google, η Facebook, η Apple, η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί αποτελούν τα τελευταία χρόνια μερικούς από τους «δυνατούς» ενοικιαστές και αγοραστές χώρων γραφείων στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες τις χαμηλότερες τιμές κτηρίων γραφείων.

Η Google επεκτείνει τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια και πλέον απασχολεί περίπου 12.000 άτομα στην πόλη. Κατά τα λεγόμενα του ρεπορτάζ η εταιρεία σκοπεύει να προσλάβει άλλους 2.000 εργαζομένους στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό της, εκτός Καλιφόρνιας.

Το κτήριο που θα φιλοξενήσει τα γραφεία της Google βρίσκεται στην Hudson Square, μια γειτονιά στη δυτική πλευρά του Μανχάταν μεταξύ των TriBeCa, Greenwich Village και SoHo. Στην περιοχή εδράζουν πολύ μεγάλες εταιρείες, ανάμεσά τους και η Disney που επέλεξε την περιοχή για τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη.

Η κατασκευή του κτηρίου στο νούμερο 550 της οδού Washington, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εταιρεία αναμένεται να μετακομίσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Το κτήριο αποτελεί μέρος της επένδυσης της πανεπιστημιούπολης Hudson Square με την ονομασία «Googleplex».

Ο τεχνολογικός κολοσσός (Google) υποστήριξε ωστόσο την εξ αποστάσεως εργασία πιο δυναμικά από πολλούς ανταγωνιστές, αφήνοντας τους υπαλλήλους να εργάζονται από τα σπίτια τους από την Άνοιξη του 2020. Αρθρογράφος στο «Forbes», που ακούει στο όνομα Jack Kelly, διερωτάται εάν αυτή η κίνηση θα σημάνει και πιέσεις για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Ο τίτλος της Daily Mail; «Μα τόσα πολλά χρήματα… για να εργάζονται από το σπίτι;»

Η Google ωστόσο, έχει ήδη επισήμως αναβάλλει  τα σχέδιά της για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο στις αρχές του 2022 λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

Οι εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την εξ αποστάσεως εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τρόπους που δεν είχαν διανοηθεί ποτέ πριν, αποφασίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι για κάποιες ημέρες ή και ολόκληρη την εβδομάδα μετά τον τερματισμό της πανδημίας ή και ακόμη και να προσλάβουν νέους υπαλλήλους που θα εργάζονται μακριά από το γραφείο επ ‘αόριστον.

Το μεγάλο «deal» έρχεται στην πιο επισφαλή για την αγορά περίοδο,  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που… ενίσχυσε την εργασία από το σπίτι και άδειασε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους.

Κορυφαίες εταιρείες, όπως Condé Nast και JPMorgan Chase εγκατέλειψαν μέσα στην πανδημία τους χώρους των γραφείων.

Σύμφωνα με τη Newmark, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων,  σχεδόν το 19% των γραφείων του Μανχάταν είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση!

«Η ενέργεια, η δημιουργικότητα και το ανώτατο επίπεδο της Νέας Υόρκης είναι το κίνητρο που μας κρατά ”ριζωμένους” εδώ. Η επένδυσή μας στη Νέα Υόρκη αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της δέσμευσής μας να αναπτυχθούμε και να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις, γραφεία και θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», δήλωσε σχετικά  η  Ruth Porat, οικονομική διευθύντρια της Google.

Σπουδαίοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ο τομέας της Τεχνολογίας θα είναι υπολογίσιμη κινητήριος δύναμη  για την αύξηση της απασχόλησης μετά την πανδημία.

Όπως γράφουν οι New York Times,  κατά τους πρώτους οκτώ μήνες της πανδημίας, οι περισσότερες θέσεις εργασίας απασχολούσαν προσωπικό  στον τομέα της Τεχνολογίας, σε σύγκριση με  οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα στη Νέα Υόρκη!

Το κτήριο, η έκταση του οποίου, ισοδυναμεί με δύο οικοδομικά τετράγωνα, είναι γνωστό ως St. John’s Terminal και αποτελούσε το τέρμα της οδογέφυρας West Side του Κεντρικού Σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της Amazon να κατασκευάσει ένα μεγάλο συγκρότημα γραφείων στο Long Island City του Queens, δημιουργώντας 25.000 θέσεις εργασίας.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κάμπους αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ώστιν του Τέξας, καθώς και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: protothema.gr

 

Πώς σου φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Netflix: Στρέφεται στα βιντεοπαιχνίδια

TechTV Greece

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων στον διαγωνισμό Καινοτομίας της Εθνικής

TechTV Greece

Η Google μειώνει έως 25% τον μισθό σε εξ αποστάσεως εργαζόμενους

TechTV Greece